Gastouderopvang Spoarbaankhoes

Gastouderopvang

Over mij


 

Mijn naam is Marleen Voolstra, ben 33 jaar oud en getrouwd met Jan. Wij hebben samen 2 kinderen, Teun (2018) en Lucas (2020). In maart 2020 zijn wij komen wonen in het Spoarbaankhoes in Spijk.

Jarenlang heb ik op een expertisecentrum en logeerhuis gewerkt voor (licht) verstandelijk en/of lichamelijk beperkte kinderen met een gedragsstoornis. Geruime tijd wilde ik graag iets anders en iets van mijzelf. Het worden van gastouder speelde al jaren door mijn hoofd. Met de koop van onze woning kwam dit idee tot uitvoering.


Ik werk samen met gastouderbureau Tweede Thuis en Tante Muis. Ik bied 4 dagen per week dagopvang voor kinderen van 0 - 4 jaar oud. In onze woning hebben we een ruimte gecreëerd waar de kinderen kunnen spelen. Er is ook een slaapkamertje aanwezig voor de nodige dutjes en de tuin biedt voldoende mogelijkheid tot buiten spelen.

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn met kinderen. Knutselen, verven, sensopathisch spel, muziek maken of buiten een blotevoeten pad maken. Niets is te gek. Daarbij heb ik, ook door mijn werkervaring, veel oog voor ontwikkeling en zal ik waar mogelijk deze stimuleren. Het belangrijkste is dat kinderen zich prettig en veilig voelen als ze bij ons komen spelen.

De kleinschaligheid vind ik belangrijk. Na ongeveer 10 jaar gewerkt te hebben binnen een grote organisatie ben ik er van overtuigd dat er veel meer kan worden geboden in een kleinschalige opvang. Er is meer individuele aandacht, ik kan meer aansluiten bij het tempo van de kinderen en ik kan beter meegaan in het schema van thuis.

Ik bied de kinderen gezonde producten aan en we eten ook standaard fruit. Natuurlijk staat er ook wel een keer hagelslag op tafel en zullen de kinderen ook wel eens wat lekkers krijgen. Mocht uw kind een speciaal dieet hebben, dan kunnen we hierover overleggen en volg ik deze uiteraard.

Hopelijk bent u enthousiast geworden. U kunt altijd een afspraak maken voor een kennismaking, rondleiding en de nodige informatie. Wilt u uw kind aanmelden, dan kan dat bij een van de gastouderbureaus waar ik mee samenwerk. Dit kan ik voor u doen maar u kunt dit uiteraard ook zelf doen. 

Wat handig is om te weten, wij hebben katten. Deze komen niet in de ruimte waar ik de kinderen opvang. Als we buiten spelen zullen de kinderen wel een keer kennismaken met onze huisdieren. Onze katten worden elke maand ontwormt en om de 3 maanden behandeld voor vooien.

 

 

 

Wie ik ben; door de ogen van anderen.

Pepijn Brummel
15-08-21 12:12:12
In alle jaren dat ik Marleen ken is ze altijd een soort van moedergans geweest, in de goede zin van het woord. Marleen is een lief, zorgzaam, emotioneel begaafd mens die veel kennis, know-how en ervaring heeft met het kinderen. Haar ogen begonnen vroeger altijd te sprankelen als ze over haar werk sprak en ik vind het dan ook te gek dat ze met het Spoarbaankhuus de stap heeft zet om voor zichzelf te beginnen!
Aafke Meester
27-07-21 11:30:48
Marleen is een van de meest lieve en zorgzame mensen die ik ken. Ze heeft veel over voor de mensen om haar heen. Je hoeft haar niet eens om hulp te vragen, want ze ziet uit zichzelf al heel goed wat iedereen nodig heeft en waar ze kan helpen. Ik zie haar daarnaast ook als een hele goede moeder die haar kinderen echt ziet. Ze luistert en kijkt goed en ziet wat de kinderen nodig hebben als individu. Ze is consequent en duidelijk, maar is daarnaast ook ontspannen in haar opvoeding, waardoor ik een hele fijne sfeer ervaar als ik bij hen thuis ben. Verder is ze hartstikke creatief en ondernemend en doet haar best om het iedereen naar de zin te maken. En ook heel belangrijk: ze is niet bang om af en toe lekker gek te doen!
Öznur van der Maas
26-07-21 08:42:00
Marleen heeft een positieve houding en je ziet haar altijd genieten als ze de kinderen begeleidt. Je kan haar enthousiasme van haar aflezen. Ze is professioneel in haar vak en weet daardoor hoe ze de kinderen kan begeleiden en ziet snel wat ze nodig hebben. Overleggen en transparant zijn tegenover ouders/verzorgers vindt zij belangrijk en doet dit dan ook.
Jolien Van der Heijden
26-07-21 07:32:57
Als oud-collega ken ik Marleen als een warme collega met liefde voor de kinderen en collega’s. Marleen is flexibel en ruimdenkend. Marleen is altijd in overleg. Hierdoor levert zij altijd een bijdrage in de ontwikkeling van kinderen.